Když jsem po delší době znovu navštívil karlínský Peter’s Burger Pub, uvítala mě kompletně obměněná nabídka. Vyzkoušel jsem burger s chorizem a sýrem s modrou plísní, protože obě tyhle věci mám velmi rád. Tak spokojen, jako dřív, jsem ale nebyl.
„Tomba“, jak se burger jmenoval – tedy, pravděpodobně, nepamatuji si to a na webu Peter’s nový jídelní lístek nemá –, mě překvapil poměrně velkým množstvím náplně. Maso bylo mleté trochu hruběji, bylo propečené o chloupek méně, než bych považoval za ideální, a slušelo by mu výraznější dochucení.
Podobně za ne zrovna ideální si dovolím označit umístění sýra. Byl až docela vysoko a tak se na mase neměl šanci roztéci. Mezi těmito dvěma součástmi bylo chorizo a rajče. To rozpuštění sýra téměř dokonale zabránilo a udrželo docela chladné i chorizo, které tak bylo chuťově dominantní. Dovedl bych si představit trochu jiné sestavení burgeru.
Trochu paradoxní součástí budiž rukola, která působila rušivě svou křupavostí, ale chuťově sýr výborně doplňovala. Výsledek ovšem nemůžu označit za dokonalý a podobně na rozpacích byli spolustrávníci ze svých burgerů. Třebaže kvalita burgeru byla opět špičková, chuťově se proslulý karlínský lokál tentokrát příliš nepředvedl.
bc