Jack Daniels burger v další verzi Saloon Pubu nedopadl dobře

Napsal bloody cardinal (») 14. 12. 2015 v kategorii Tour de Burger, přečteno: 1117×
asdkjnalkfg.jpg

Porubský Saloon Pub měl za minulých několik let různé podoby. Začínal jako skutečný westernový saloon, kde servírky a číšníci chodili ve westernovém oblečení s klobouky na hlavách a u vstupu bylo kromě lítacích dveří jako z divokého západu také cedule, že máte kolty odevzdat u baru. Postupně se tento duch vytrácel, proběhly některé změny, až nedávno se ze Saloonu stala hospůdka v americkém stylu.

Saloon je sídlištní hospoda, což je vždycky tak trochu poukaz na průšvih. Zejména zpočátku se mu dařilo se držet nad hladinou šedých vod sídlištních průměrů, postupně trochu ztrácel – ovšem nikoliv na klientele, zejména za letních večerů tu je vždycky narváno. Pořád to totiž byla jedna z těch lepších sídlištních hospod, která měla zejména dobré pivo.

S přestavbou na U. S. style, mimochodem poměrně dobře provedenou, se trochu proměnil i jídelní lístek. Kdo by ale čekal burgery, žebra, rib eye steak a hotovo, byl by zklamán – lístek je všehochuť od smaženého sýra přes řízek ondráš a pizzu až po burgery. Jednoznačně poukaz na průšvih číslo dvě.

Objednali jsme si chilli con carne a Jack Daniels burger. Také velmi dobré pivo, to v Saloonu vždycky docela uměli. Chilli con carne na stůl dorazilo v talíři z rozpečené tortilly a bylo vynikající, byla tam spousta masa, dobře dochucené, nebylo co mu vytknout.

Burger byl ovšem jiný příběh. Houska ne že nebyla domácí, ale pokud si uvědomíte housku, ve které dostanete burger ve čtyři ráno v hladovém okně za čtyřicet korun, byla to ta stejná, stejně gumová a působící, jako by pšenici ani neviděla. Podobně nedobrý byl salát, obyčejný ledový salát, který se všude dává jako vycpávka, aby to nevypadalo prázdně; tento byl navíc trochu zvadlý. A zlatým hřebem večera byly plátky salátového okurku.

Ovšem, ne všechno bylo tak chmurné. Maso bylo relativně dobré, resp. lepší než houska a okurek, jen škoda, že asi bylo opékáno pomalu, nečekejte standard lepších burgerů, kdy je maso uvnitř růžové. A sýr byl opravdový cheddar, slanina byla připravená naprosto perfektně a omáčka Jack Daniels také seděla dobře. Hranolky, ač z mraženého polotovaru, byly chutné a salát coleslaw se také povedl.

Jack Daniels burgeru by stačila lepší houska – i to, co Babiš v obchodech prodává pod názvem „víkendové pečivo“ by bylo mnohem lepší – a nahradit salátový okurek kyselým. A použít čerstvý salát. Za současného stavu je ale tento burger jedním z nejhorších, které jsem kdy jedl mimo nonstopy a hladová okna. A mít hospodu v U. S. stylu a neumět udělat burger je dost faux pas. Přitom by stačilo tak málo.

bc

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Karel z IP 90.178.112.*** | 14.12.2015 09:52
"plátky salátového okurku"??? smile
Snad "plátky salátové okurky", ne? Vím, že lze používat "okurek" místo "okurky", ale plátek salátového okurku, to zní fakt děsivě!!!
bloody cardinal | 14.12.2015 10:20
"ten" okurek. Vždycky smile Pražáky s tím strašně seru smile
Karel z IP 90.178.112.*** | 14.12.2015 10:27
A "grammar nazis", jako například mě, taky smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a dvanáct