Holešovický Bohemia Bagel si u mě spravil reputaci

Napsal bloody cardinal (») 19. 2. 2014 v kategorii Tour de Burger, přečteno: 1784×
bbagel.jpg

Již poněkolikáté vcházím do Bohemia Bagelu v pražských Holešovicích. Burger jsem tu měl jen jednou a spokojen jsem tehdy příliš nebyl – hranolky z polotovaru, stará, okoralá a neopečená houska, suché maso uvnitř a také ledový salát, který jsem prosil vynechat. Mám ale hlad, tak dávám BBQ Hamburgeru ještě jednu šanci.

Talíř přistál na stole a z něj na mě hleděl ne zrovna malý burger a hromádka hranolků. Čerstvá sezamová houska byla tak akorát na skus, ani příliš křupavá, ani příliš gumová. I když se to možná tak nemusí zdát, dobrá houska umí vylepšit průměrný hamburger, zato špatná umí pokazit i ten nejlepší. Na ní ležel ledový salát, který jsem opět prosil vynechat, ale vytáhnout ho ručně není až zas takový problém. Maso bylo přiměřeně šťavnaté, i když by mohlo být méně propečené, a chuťově bylo pochopitelně nejvýraznější. Někteří si stěžovali na málo soli.

Následoval čedar, opečená slanina, rajče a cibulové kroužky, kvůli kterým jsem si tento burger vybral. Byly tam dva, avšak v chuti burgeru nebyly téměř vůbec cítit. Na nich byla troška omáčky BBQ, částečně vsáklá do jen málo opečené horní půlky housky.

K burgeru si zde můžete dát salát, hranolky nebo trochu obého. Salát zde představoval směs ledového salátu, zelené okurky a rajčat a vůbec ve mně nevzbuzoval touhu jej nabrat na vidličku a pozřít. Čekal jsem něco takového, proto jsem se mu vyhnul. Hranolky naopak tentokrát z polotovaru pravděpodobně nebyly. Skutečně se povedly, byla v nich cítit chuť brambor a byly správně křupavé – ani příliš tvrdé, ani příliš rozměklé, a označil bych je za nejlepší část pokrmu.

Hamburger jako takový patřil spíš k těm sušším. Na stole byly k dispozici kromě mletého pepře a soli dvě různě pálivé jalapeño a habanero omáčky, což jsem jako fanda ostrých jídel ocenil a použil nemalé množství té ostřejší. Chyběl však kečup nebo majonéza, nebo když už člověk má na talíři burger pojmenovaný BBQ, aspoň lahvička BBQ omáčky, neb v burgeru jí skutečně nebylo mnoho.

Spokojenost se dostavila, avšak za 195 Kč bych si dokázal představit košíček s několika různými omáčkami – napadá mě k ostrým omáčkám navíc kečup, hořčice, BBQ a tatarka nebo majonéza. A mlýnek s pepřem místo mletého, samozřejmě.

Holešovický Bohemia Bagel není nejlepším místem, kam v Praze jít na hamburger, ale tentokrát byl BBQ burger násobně lepší, než minule – což však nebyl zas takový problém. Pokud bych tam měl jít znova, neprotestoval bych příliš.

bc

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a jedna