Smokey burger v Mozaice to přehnal s majonézovou směsí

Napsal bloody cardinal (») 21. 12. 2015 v kategorii Tour de Burger, přečteno: 945×
mzkalg.jpg

Když mi byla položena otázka, zda chci jít na burger do vinohradské Mozaiky, neváhal jsem. Nešel jsem tam totiž poprvé a tak jsem věděl, co čekat – a že to bude vážně stát za to. Stoprocentní to nicméně přesto nebylo. V Mozaice v Nitranské ulici se sedí fajn, burgery tam jsou špičkové a můžete je doplnit vynikajícím pivem, většinou z pivovaru Matuška, který je sice dražší, ale jeho piva patří vážně k tomu nejlepšímu, co jsem v Praze pil.  

Ke dvanáctistupňové Californii jsem vybral burger s názvem Smokey. Tahle věc v sobě má hovězí maso, pochopitelně, a dále uzený bůček a nakládanou zeleninu s majonézou, hořčici a červenou cibuli. Maso bylo prvotřídní, to v Mozaice umí perfektně, uzený bůček dodával burgeru lehounce uzenou příchuť a červená cibule zase křupavost a trochu svěžesti.

A právě té bylo potřeba vážně hodně. Nakládaná zelenina totiž byla snad nakládaná v majonéze a bylo jí tu docela hodně, což burger dělalo pocitově těžším, než by být musel. Ony Burgery nejsou kdovíjak lehké jídlo, takže když do něj ještě nacpete mamutí porci majonézy se zeleninou, moc to nevylepšíte.

Nicméně, tahle směs byla klíčová pro chuť celého burgeru a kdo nemá rád majonézu a výrobky z ní, měl by se Smokeymu vyhnout. Osobně mám majonézy a tatarky docela rád, stejně jako hodně omáčky v burgeru, ale ke konci zpracovávání burgeru se mi svým množstvím konkrétně tato verze majonézy začínala trochu zajídat. Nehledě na to, že z burgeru dost vytékala na talíř, když ho člověk vzal do rukou či do úst.

Mozaika ale nestojí na Smokeym, jejich vlajková loď je Pulled Sweet BBQ s trhanou vepřovou krkovicí a domácí barbecue omáčkou, na který nedá dopustit jeden z mých přátel; já z něj tolik na větvi nejsem. A klasika v podobě burgeru Krystal také nezklame, protože pořád bude mít špičkové maso a velmi dobrou housku. Takže příště – velmi rád, jen si vyberu jiný burger z nabídky.

Chcete-li experimentovat, můžete tak učinit i s přílohami – v nabídce jsou třeba smažené kyselé okurky nebo maniokové hranolky. Ty už dnes nabídne více míst, ale smažené kyselé okurky zas tak běžné nejsou. Není moc nad čím přemýšlet, jsou to prostě tlusté plátky kyselých okurek, obalené v těstíčku a vhozené do fritovacího hrnce. A chutná to lépe než to zní.

bc

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a třináct