Na první pohled vypadá „Pastrami burger“ trochu nelogicky, neb slovem pastrami se rozumí plátky hovězího masa a v pastrami sendviči to je to hlavní. V burgeru ale musí být mleté maso. V podání pražského podniku Meat & Greet (sic) to ale dopadlo velmi dobře.
Maso bylo možná příliš hrubě pomleté a sneslo by silnější kořenění, ale propečené bylo přesně jak má být. Je trochu škoda, že nebylo tím hlavním zdrojem šťávy burgeru. Tím bylo naložené červené zelí; nikoliv kyselé, ale velmi podobné červenému zelí, které ještě před pár lety tvořilo součást zeleninové oblohy minutek v nejedné české restauraci. To nicméně není špatně, tyhle zeleninové oblohy jsem míval docela rád, zelí bylo vynikající.
Plátky pastrami byly na druhém konci burgeru a na pastrami byly trochu tvrdé a suché – a nesrovnávám jen s pastrami sandwichem v Bageterii Boulevard, tuhle delikatesu jsem měl možnost ochutnat i v New Yorku. Bylo nicméně kvalitní, chutné a výrazné a burger tak dostál svému jménu do puntíku. Houska nebyla v chuti příliš výrazná a burger jako celek působil vyrovnaným, vyváženým dojmem. Žádná jeho součást nepřebíjela ostatní, všechno spolu krásně ladilo.
Do Meat & Greet se někdy rád vypravím znova, jen se vyhnu slabšímu coleslawu ve prospěch povedených hranolků s bylinkami. A to zelí v burgeru mi vnuklo nápad, který někdy musím vyzkoušet doma.
bc