Mám docela rád bagetu Caesar v Bageterii Boulevard. Odporná fast-foodová korporace, která nemá mezi burgery co dělat, řeknou si někteří, ale to je jejich věc. Jde o to, že v té bagetě je kuřecí maso, salát, slanina a kousky sýra, co připomíná parmezán. Takže jsem čekal, že by Caesar burger ve Slezské P. U. O. R. mohl být podobný.
Byl jsem nicméně dost daleko od pravdy, a to nikoliv jen tím, že v burgeru bylo hovězí maso, to tam patří. Dostal jsem tedy podle očekávání hovězí maso v housce, které ale bylo doplněno na kousky nakrájenými římskými listy, smíchanými s ančovičkovým dressingem. Byly nad i pod masem a bylo to všechno, co v burgeru bylo.
Jak si možná uvědomíte z některých jiných fast-foodů, na kousky nakrájený salát z burgeru vypadává. Přesně to byl případ i Caesar burgeru; v podstatě nebylo možné udržet kousky salátu uvnitř a musel jsem je dojídat vidličkou. V burgeru však byly stále cítit. Kromě nich jsem cítil také zoufale moc propečené maso a housku… a té housky tam bylo asi nejvíc, zejména ke konci zpracovávání burgeru.
Dovedl bych tento burger udělat lépe. A jistě by to dovedl i kuchař v této restauraci, která se sice jmenuje Slezská P. U. O. R. – od Pilsner Urquell Original Restaurant -, ale stojí v moravské části Ostravy. Stačilo by nekrájet římský salát, ale dát celý list nebo dva pod maso. Maso udělat větší, aby nebyla houska dominantní, méně ho propéct a položit na něj slaninu a plátky parmezánu, klidně falešného. A housku z obou stran potřít ančovičkovým dressingem.
Takový burger by byl dle mého názoru rozhodně lepší, než to, co mi číšnice prezentovala na dřevěném prkénku. Aspoň tu ale byly slušné, tlusté hranolky a nebylo jich zbytečně moc. Celkově ale za současného stavu nelze Caesar burger doporučit; rozhodoval jsem se mezi ním a pečenými žebry a myslím si, že jsem zvolil tu horší variantu.
bc